Fangirl <3

Fangirl - Rainbow Rowell

Cath är en riktigt fangirl. Hon älskar allt som har med Simon Snow och göra och skriver varje dag på sin fan fiction om Simon. Cath och hennes tvillingsyster Wren är arton år och har precis börjat på college. Wren har gjort klart för Cath att hon inte vill att de ska dela rum.Det blir en jobbig tid för Cath. Wren som knappt vill veta av henne och Caths sociala akwardness som gör att hon inte vågar gå till caterian utan hänger på sitt rum och äter jordnötssmör och proteinbarer. Dessutom har Cath en lärare som tycker att fan fiction är skräp. Och så är det pappan därhemma som hon ständigt oroar sig för.

Alltså, jag vet inte när jag senaste läste en så fantastisk bok som den här! Kan redan säga att den lätt kommer platsa på min tio i topp-lista vid årets slut, och högst troligt även på topptre-listan. Jag känner igen mig så himla mycket i Cath. Hon är så barnslig med sina Simon Snow-tröjor, sängkläder, affischer och allt. (Jag har Pippisänkläder och Alfonssängkläder och pippiänglaspel och såna saker jag också...) Pappan verkar vara bipolär, jag tror att han är diagnostiserad med det även om det inte nämns i boken. Och Cath skulle mycket väl kunna ha en odiagnostiserad asperger.

Sammanfattningsvis: en sjukt bra bok som överträffade mina redan höga förväntningar. Lite bättre än Eleanor & Park faktiskt, en bok som jag också tyckte skitmycket om. Här kan ni förresten läsa min recension av Eleanor & Park.

Och till en annan sak; som ni har märkt har det varit lite glest mellan inläggen här på sistone och så kommer det vara någon månad till. Jag håller på att flytta och det är väldigt tids- och energikrävande. Set särskilt mycket fram emot att få packa alla mina böcker och organisera dem i hyllorna. Ska nog göra en bookshelf-tour när jag har kommit i ordning :)


Inbetween

Kissed by Death #1: Inbetween - Tara A Fuller

Efter trafikolyckan som tog hennes pappas liv har Emma tillbringat något år på ett psykiatriskt sjukhus. Nu har hon fått komma hem igen. Emma blir gång på gång räddad från olyckor på något mystiskt vis. Till slut så kan hon se honom, Finn, som är en dödsängel och som har tagit på sig att skydda Emma och hålla henne vid liv. Finn blir såklart förvånad när han förstår att Emma kan se honom. Emma blir mest lättad då hon förstår att hon nog inte haft hallucinationer utan att det hon har sett faktiskt har varit på riktigt. Även om det bara är hon som kan se Finn.

Deras kärleksförhållande blir ju rätt komplicerat av flera anledningar då 1) Finn inte får prata med eller visa sig för Emma, vilket han gör ändå, och 2) de inte kan röra vid varandra.

Jag tror att det här är den första boken om dödsänglar som jag läser. Tråkigt nog tyckte jag inte särskilt mycket om den. Hyfsat bra, kanske en trepoängare (på en skala 1-5 då). Den var rätt seg och stillsam och egentligen inte särskilt spännande. Jag väntade hela tiden på att det skulle hända något mer, men det gjorde det typ inte.

Jag vet inte om jag ska läsa klart serien. Kanske blir den bättre? Eller sämre...? Har ni läst hela serien och vad tycker ni i så fall om den? Är den läsvärd?

Min topplista 2014

Tänkte att det var dags för att sammanställa en lista för förra årets nya favoritböcker. Vissa böcker är sequels men jag tar med dem ändå, det är ju inte alltid uppföljarna är bra. Här har jag listat upp alla böcker jag läste förra året och jag har även länkat till de flesta recensionerna jag skrivit.

Girl Interrupted - Susanna Kaysen. Påminner lite om I never Promised You a Rose Garden men är inte lika komplex. Såg filmen också och gillade den med.

Lou! - Julien Neel. Läste de två första och gillade dem mycket.

Spring så fort du kan - Sofia Nordin. Sjukt spännande bok, sträckläste den.

Pandemonium och Rekviem - Lauren Oliver. Jättebra båda två, men det blev liiite sämre mot slutet tycker jag,

Eleanor & Park - Rainbow Rowell. Årets kärleksroman. Ett plus för den här boken är också formatet, danskt band och med en rygg som är omöjlig att bryta!

A Game of Thrones - George R.R Martin. Jag tvekade lite om den här verkligen skulle få vara med på min topplista. Jag både gillar och ogillar den. Men den får vara med här, ska skriva mer om vad jag tycker om den när jag har sett tv-serien och läst några fler böcker.

Alice in tumblr-land and Other Fairytales for a New Generation - Tim Manley. Alltså, den här boken är fantastisk! Rolig och härlig och fint illustrerad och lättläst och bara en väldigt bra och fin bok för vem som helst att sitta och bläddra i.

Legend - Marie Lu. Trots den tråkiga klassiska Romeo och Julia-kärlekshistorien tyckte jag jättemycket om den här boken. Ser verkligen fram emot att läsa färdigt trilogin.

Farmer Boy Goes West - Heather Williams. Fan fiction till Farmer Boy av Laura Ingalls Wilder. Gillar den nästan lika mycket som jag gillar The Rose Years.

Lola and the Boy Next Door - Stephanie Perkins. Är jättesugen på Isla nu.

Det osynliga barnet - Tove Jansson. Älskar den. Känner igen mig så mycket i Ninni.

Raskens - Vilhelm Moberg. Ingen kommentar behövs här. Läsa gärna recensionen istället.

Åkerbo - Sju syskon, fyra våningar - Annika Huett

Vampire Academy - Richelle Mead. Snudd på perfektion.

Ädelstenstrilogin - Kerstin Gier. Jag älskar ju tidsresor.

Diary of a Wimpy Kid - Jeff Kinney. En smårolig bok med trevliga illustrationer.

Ramona - Söderberg. En av förra årets sträckläsningsböcker och även den bok som jag grät mest till.

Född fenomenal - Josephine Bornebusch. Det här är boken som jag skrattade åt mest. Särskilt roligt var det när högstadieläraren fick i sig lite väl mycket chokladkakor på klassresan i Amsterdam...

Sprakfålen - Lisa Euren Berner. Jag läste tre sprakfåleböcker förra året. Fröken Sprakfåle förlovar sig, IngaMajas baby och Susanne som barnsköterska.

The Rose Years #4 och #5, On the Other Side of the Hill och Little Town in the Ozarks. Ska försöka läsa klart serien i år, så att jag kan börja med The Caroline Years sen.

Paper Towns - John Green.

Berövad - Liz Coley. Sjukt obehaglig bok. Sträckläste den.

Heidi drar nytta av det hon lärt - Johanna Spyri. Ja, jag gillar ju flickklassiker väldigt mycket.

Kanske ihop - Johanna Lindbäck. Majken är så cool alltså.