Min bok!

Hej! Vet ni vad? Jag har skrivit en bok! Och den är klar nu! Janas råa jul heter den, och det är en raw food-bok med jultema. (Du som inte vet vad raw food är kan kolla här: www.rawfood.se) Boken innehåller drygt 40 råa julrecept, allt från traditionella recept som pepparkakor, knäckkola, rödbetssallad och köttbullar till lite mer annorlunda grejer som grönkålsglögg, grönkålsmuffins och kanel-och pomeransremmar. Allt är vegetariskt och inget är upphettat över 42 grader.

Och så här ser den ut: 
Boken kostar 120 kronor och kan köpas direkt av mig. Mejla mig på jana.rosell@live.se

Word!

"När jag känner mig orolig drar jag mig undan. Resa bort behöver jag inte, utan det räcker gott att förflytta sig i fantasin och minnas alla läsupplevelser jag har haft. Finns det någon skönare avkoppling, något mer underhållande sällskap, något saligare rus än litteraturen?"

Ur Igelkottens elegans av Muriel Barbery.

tematrio - sommarplaner

I veckans tematrio ska man berätta om sina läsplaner för sommaren. Även om jag inte har skrivit något blogginlägg om det, så har jag en hel del planer för sommaren. Så här:

1. Avsluta de serier jag håller på med, vilka är följande: Harry Potter (på engelska), Magdalena på Stjärneholm, omläsning av Solveig Olsson-Hultgrens serie om flickorna Andersson, Kaostriologin, Syskonen Baudelaires olycksaliga liv, omläsning av Hunger Games (har kommit nästan halvvägs in i andra boken).

2. Läsa mina egna böcker, och inte låna på bibliotek (undantaget de serier jag håller på med). De böcker som jag har i min bokhylla som jag är mest sugen på är: Slutet (tredje delen i Döden i dina ögon - så då måste jag ju låna de två första först...), Sju minuter över midnatt av Patrick Ness, Förädarland, Sänkt sedebetyg och Min svenska historia 1 & 2
av Vilhelm Moberg, Nästanhuset av Sofia Nordin, Igelkottens elegans och Mera om Rebecka.

3. Läsa om de två första Pollyannaböckerna, på engelska, som jag köpte för ett tag sedan.