biblo

Var på biblo idag. Det här hade jag med mig hem:

# Nässlorna blomma - Harry Martinsson. Boken har stått på min vill läsa-lista väldigt, väldigt länge. Tänkte att det var dags nu.

# Nu seglar Pip-Larssons - Edith Unnerstad. Läste Kastrullresan för några dagar sen, och den var ganska bra, så jag blev liksom lite sugen på fortsättningen... Sen råkar jag veta att det finns ytterligare två böcker om den här familjen.

# Pollyanna - Elanor H. Porter. Den här boken har jag inte hört talas om, just namnet Pollyanna låter bekant. Verkar i alla fall som om det här är en sk flickklassiker - och jag älskar ju flickklassiker.

Ville egentligen låna mer, men inom en vecka bör mitt bokpaket komma, så jag måste lämna lite utrymme för de nya böckerna. Dessutom håller jag på med Pelle Svanslös och Maja Gräddnos och så har jag ännu en biblioteksbok hemma - Hemligheten av Sophie McKenzie.

klick klick klick

Jag gillar verkligen adlibris. Det är billigt, superbilligt! Eller vad sägs om en favoritbok i ny upplaga för 42 kronor? Klart att jag klickade hem den. Klickade också på The resistance av Gemma Malley, West from home av Laura Ingalls Wilder samt en biografi om Laura Ingalls Wilder. Alltsammans för 297 kr. Prisvärt.

om bottenlös sorg

Läste nyss ut Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl och Kinna Gieth. Tror det var för fjärde gången. Det är en sån underbart vacker och så hemskt sorglig bok! Den tål att läsas om och om igen.

Boken handlar om fjortonåriga Tina som förlorar sin tvillingsyster Cilla i en trafikolycka. Vi får följa Tinas tankar och känslor under hela det första sorgeåret, och det är bitvis så smärtsamt att läsa att jag måste lägga undan boken en stund för att få andas lite. Hela boken genomsyras av Tinas bottenlösa sorg, men där finns också plats för tonårskärlek, vänskap, humor, hopp. Poesin är ett viktigt inslag i berättelsen, och en stor hjälp för Tina att hitta sin väg ut ur sorgens mörker.

I januari nästa år har filmen biopremiär. Ser fram emot det!