Lou! 1. Dagboksdagar

Lou! 1. Dagsboksdagar - Julien Neel

Lou berättar i serieformat om sitt liv, hon berättar om sin mamma, sin bästis, om killen hon är kär i och hur hon ska våga ta kontakt med honom. Det handlar om familj, vänskap och relationer - en vardaglig berättelse om en rätt så vanlig tjej med andra ord.

Jag har varit sugen på Lou-böckerna ett tag efter att ha läst om dem på några andra bokbloggar. Och nu har jag läst första boken och jag gillade den. Det var ingen sån där wowkänsla ni vet, bara en bra och lättsam bok kan vara skön att ha och läsa mellan alla de där fantastiska wowböckerna. Ingen enorm läsupplevelse, men en skön nedvarvning efter något riktigt spännande och episkt.

Bokbloggsjerka: Film/TV-serie

 Helgens bokbloggsjerka lyder: Vilken är den absolut bästa film/tv-serie du har sett i din genre?

Den var enkel! Min favoritgenre är historia med drama, och favoritserien är Little House on the Prairie. Så underbar! Jag tycker väldigt mycket om böckerna också trots att de skiljer sig väldigt mycket åt. Och jag kan erkänna att även om jag älskar böckerna väldigt mycket, så är tv-serien snäppet bättre än böckerna, enligt mig.

SOM JAMES DEAN FAST SNYGGARE

Som James Dean fast snyggare - Niclas Christoffer

Som James Dean fast snyggare en kort berättelse där huvudtemat är självskadebeteende hos killar och barn. Vid bokens början är den perfekta familjen Wallin på väg hem i sin perfekta bil från sin perfekta skidsemester. Det är då den allvarliga olyckan som förändrar livet för familjen sker. Livet är inte längre perfekt, långt därifrån, och tonårige Jim som drömmer om att bli en världsberömd modell och skådespelare får det tufft och hittar sitt eget sätt att hantera den svåra situtionen - han börjar skada sig själv.

Boken är onekligen intressant, men jag gillar den inte särskilt mycket. I början skildras familjen Wallin som helt perfekt, de är dessutom otroligt fixerade vid utseende och framgång och jag gillar inte det alls. Mot slutet av boken tar berättelsen en oväntad vänding som jag inte tycker det minsta om, och det känns nästan som om slutet förstör hela boken. Jag har dessutom svårt att sympatisera med Jim, han verkar lite ego och ytlig och till råga på allt önskar han att hans pappa var död.

Jag vet inte riktigt om jag rekommenderar den här boken. Den är ju ganska tunn och lättläst så det är inte så mycket tid man behöver lägga ner på den, ifall du skulle vara nyfiken eller intresserad av boken.