november

November har varit en ännu sämre läsmånad sett till antal böcker och sidor. Men det beror på att jag har haft fullt upp med andra roligheter, och ofta har jag varit för trött för att läsa och kollat på serier istället. Har verkligen fastnat för TV-serier.

Antal böcker: 5
Antal sidor: 1382
Sidor/bok genomsnitt: 276
Sidor/dag genomsnitt: 46
Författarens nationalitet: 3 svenska, 1 brittisk, 1 amerikansk
Författarens kön: 3 kvinnor, 2 män
Skönlitterära: Alla
Böcker jag läst tidigare: 1
Bilderböcker: 0
Seriealbum
Låneböcker: 3
Egna böcker: 2
Sequels: 2
Avslutade serier: 0
Bästa bok: Det fjärde rummet av Solveig Olsson-Hultgren

Catching Fire - Filmen

Så torsdags var jag äntligen och såg Catching Fire. Jag var skitnervös och skitspänd innan och föreberedde mig känslomässigt så gott jag kunde på en riktigt mäktig och skrämmande filmupplevelse.Och filmen var helt helt helt AMAZING. Det är den absolut största och mäktigaste filmupplevelse jag har haft. Bättre än första filmen till och med. Hela filmen var så himla känslosam, ångestfyll och otäck.

Det var helt otroliga skådespelare! ALLA skådespelare gjorde ett helt AWESOME jobb, alltså, verkligen, de gjorde helt perfekta rolltolkningar. Finnik och Mags, wow. Och Johanna Mason, också wow.

Jag grät vid en scen i filmen, och det var när Katniss och Peeta var i distrikt elva, och Katniss pratade om Rue. Så himla sorgligt. Annars satt jag mest på helspänn med ett skrämt och räddhågset ansiktsuttryck, och jag hann mitt i filmen tänka att det hade varit intressant att filma mitt ansikte medan jag kollade på filmen, för jag levde mig verkligen in i filmen och var skiträdd hela tiden och hade fruktansvärd ångest som kändes i hela kroppen. Det är verkligen häftigt att en film kan ge upphov till så starka och intensiva känslor.

Det enda jag störde mig på var den övriga publiken i biosalongen som skrattade i tid och otid. Jag tyckte inte det var lämpligt att skratta på ett enda ställe i filmen, den är ju bara så hemsk. Sen var det även flera som skrattade på väldigt olämpliga ställen i filmen. Till exempel skrattade tjejen som satt bredvid mig när Katniss och hennes allies flydde från den giftiga dimman som de fick sådana fruktansvära utslag av. Vad fan var det för kul med? Har folk ingen inlevelseförmåga eller???

Det här är kanske den bästa filmen jag någonsin har sett. Se den.

Tematrio - Avbruten läsning

Veckans tematrio handlar om böcker man avbrutit läsningen av. Jag har på sistone börjat avbryta allt fler böcker. Böcker som jag inte gillar, som inte passar mig. Varför lägga sin lilla lästid på att läsa böcker man inte gillar när det finns så många andra böcker som man tycker så himla mycket bättre om? Att läsa vidare bara för att få reda på hur det går är onödigt när det är så enkelt att hitta en synopsis på nätet.

Här är några av de senaste böckerna jag inte läste klart:

1. Jag är så jävla easy going - Jenny Jägerfeld
Främsta anledningen till att jag inte läste klart är att jag inte stod ut med alla könsord. Svordomar - fine, de fyller sin funktion, jag kan till och med gilla dem. Men könsord? Noway, jag klarar inte av sånt! Visst, jag vet att det är så många ungdomar pratar idag, men jag kan inte med det. Sedan gillade jag inte plotten alls, och så störde jag mig på Joanna, tycker hon var en riktigt dryg typ. Detta är dessutom en bokcirkelbok, och det har aldrig förr hänt att jag har  avbrutit läsningen av en sådan bok. Det ska sannerligen blir intressant att få höra vad de andra i bokcirkeln tycker om boken.

2. Matched Allie Condie. Ännu en dystopi som det inte var något speciellt med. Känns väldigt lik Lois Lowrys Den utvalde. Ska jag läsa och gilla en dystopi nu efter de senaste åren då det bara regnat ner dystopier, då måste det verkligen vara något alldeles speciellt med den.

3. Kaninhjärta - Christin Ljungkvist
Kom inte alls långt i den här. Gillade varken språket eller huvudkaraktärerna.