Bokbloggsjerka: Litterära tatueringar

Veckans bokbloggsjerka handlar om litterära tatueringar och om man kan tänka sig att göra en sådan, och i så fall vad.

Jag gjorde min första tatuering i höstas, och det är följande citatet: Nu är det din stund på jorden. Den harjag på armen och jag är jättenöjd med den. Tittar på den många gånger om dagen och blir påmind om att ta vara på den tid jag har här på jorden.

Jag är pepp på att göra litterära tatueringar, men jag har inte bestämt mig riktigt än. Funder på en bild av Pippi Långstrump, Alfons Åberg och Hemlige Mållgan eller Eloise. Eller kanske något motiv från utvandrarna, fast jag vet inte vad det skulle vara i så fall. Kanske en mockingjay. Vill gärna ha ett citat till, men har ingen aning om vad för något. Härmskrikan vill jag ha på överarmen och någon av barnboksfigurerna på vaden/vristen tror jag. Jag vill absolut ha tatueringarna där jag själv kan se dem utan att behöva se mig i spegeln. Alltså inte i nacken eller på ryggen.

 
 

Tematrio: Inledningar

Veckans tematrio handlar om minnesvärda inledningar:

1. Stolthet och fördoms första mening känner nog de flesta till. Jag gillar zombieversionen: Det är en allmänt erkänd sanning att en zombie som åtnjutit hjärna kommer att vilja ha mer hjärna.

2. August 25, 1991

Dear friend,
I am writing to you because she said you listen and understand and didn't try to sleep with that person at that party even though you could have.

The Perks of Being a Wallflower -
Stephen Chbosky

3. Om du dör mamma, då tar jag självmord.
Det gör jag.
Då tar jag självmord.
Nej, förresten. Det heter
inte ta självmord.
Det heter begå självmord
och det heter ta livet av sig.
Alltså.
Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

Johanna Thydells debut, I taket lyser stjärnorna