Halloween

Eftersom det är halloween idag har jag gjort spökbananer! Söta va?
Och för att göra spökbananer behöver du:
bananer
apelsinjuice
kokos
torkade blåbär eller russin

och så här gör du:
1. Dela bananerna i tre delar.
2. Doppa dem i apelsinjuice.
3. Rulla dem i kokos och peta dit två blåbär eller russin till ögon.
Svårare är det inte!

Annars håller jag på läser kursböcker, bl a Sagans förtrollade värld. Och så tänkte jag läsa ut Främlingen på Wildfell Hall ikväll, jag har bara fyra sidor kvar som jag somnade ifrån igår kväll. Vad läser ni?

uppdatering.

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen nu. Igår lånade jag Bröderna Karamazov av Dostojevskij. Ska börja läsa den så snart jag har läst ut Främlingen på Wildfell Hall av Anne Bronte. Insåg att jag nog inte kommer hinna läsa hela Bröderna Karamazov på en månad, så jag har fått ändra lite på upplägget i min klassikerutmaning. Varje bok får två månader på sig istället. Förhoppningsvis leder det till att jag hinner läsa lite annat också, för som det är nu så hinner jag inteläsa mer än kursböcker, månadens klassiker och månadens bokcirkelbok. Förresten så hade vi bokcirkelmöte igår, då diskuterade vi Johanna Spyris Heidi. Nästa bokcrikelbok blir Katy i hemmet av Susan Coolidge.

Annars så tittar jag då och då på ett avsnitt av Julstrul med Staffan och Bengt. Har än så länge sett sju avsnitt, och den är sådär. men jag vill se klart den i alla fall. Nästa helg blir en Mysteriet på Greveholm-helg, då ska jag se hela den kalendern tillsammans med mina småsyskon.

Tonårssnusk

En åttondeklassare som har sex med sin biologilärare, en tjej som ligger med sin bögkompis och en tjej som tänder på en kille som senare visar sig vara en tjej. Så skulle man kunna sammanfatta novellsamlingen Het, sominnehåller tio erotiska noveller för ungdomar, skrivna av några av Sveriges främsta ungdomsbokförfattare.

Alltså, nej. Det här är bara snuskigt. Tråkigt och snuskigt. Inte min kopp te, precis. För det första, jag gillar inte noveller. De är alldeles för korta för att man ska hinna lära känna och komma karaktärerna nära. För det andra, jag gillar inte när sex är själva huvudintrigen. Jag har inget emot att läsa sex, men det får gärna handla om något mer än bara det.

Tack Gilla böcker för recensionsexemplar!