Skämmerskans dotter - lene kaberböl

Dina har en alldeles speciell förmåga - när hon ser någon i ögonen vet hon vad denne skäms allra mest över. Därför är det inte så konstigt att Dina inte har några vänner. Dinas mor har samma förmåga och hon anser att det är en gåva. För Dina är det tvärtom en förbannelse.

Vid tio års ålder blir Dina sin mors lärling. Samma kväll kallas Dinas mor till Durkan för att hjälpa till med en brottsutredning. Uppdraget blir svårare än väntat och Dina kallas till att hjälpa sin mor. Det blir början till ett stort och farligt äventyr.

Det är andra gången jag läser den här boken. Första gången var när boken var nyutgiven för ca tio år sedan. Jag gillade den väldigt mycket då och upptäckte nu att den fortfarande är lika bra. Den är lättläst och går snabbt att ta sig igenom. Mycket spännande och okomplicerat fantasyäventyr. Det är bara en sak jag inte förstår. Hur kunde det vara Cillas fel att Dina blev biten.av en drake?

Den amerikanska Pippi-filmen

The New Adventures of Pippi Longstocking (1988)

Så okej, jag kan säga med en gång att det här är en film som jag verkligen inte gillar. (Jag fick till och med mardrömmar av den här versionen av Pippi Långstrump...) Filmskaparna har gjort Pippi till en helt annan person. En pajas. Till exempel startar hon glasskrig bland barnhemsbarnen vilket blir riktigt kaotiskt. I en scen tvivlar hon på sig själv och sin förmåga att klättra på väggarna och i taket. Så himla opippigt. Dessutom hamnar Pippi på barnhem! Också det väldigt opippigt. Men hon slipper därifrån när hon räddat två barn ur en eldssvåda.

Så den här filmen vill jag faktiskt varna er för... se den inte, om du inte som jag vill uppröras över hur de har förvandlat allas vår Pippi till en riktig pajas.

Jag tycker uppriktigt sagt så himla synd om alla amerikanska barn som växer upp i tron att det här är den riktiga Pippi Långstrump.

Läsrapport augusti

Så här såg läsningen ut i augusti:

Antal böcker: 8
Antal sidor: 2357
Sidor/bok genomsnitt: 295
Sidor/dag genomsnitt: 76
Författarens nationalitet: 5 svenska, 1 australiensk, 1 amerikansk, 1 dansk
Författarens kön: 6 kvinnor
Skönlitterära: Alla
Böcker jag läst tidigare: 2
Bilderböcker: 0
Låneböcker: 3
Egna böcker: 7
Seriefortsättningar: 4
Avslutade serier: 3

85. Kvinnor i Småland
86. Sisterhood Everlasting - Ann Brashares
87. Ut i livet, Helga Vilhelmina! - Jeanna Oterdahl
88. Drömmar av glas - Solveig Olsson-Hultgren
89. Skämmerskans dotter - Lene Kaberböl
90. Miss Mary Bennets självständighet - Colleen McCullough
91. Spelets fångar - Bitte Havstad
92. Cirkeln - Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren

Bästa bok: Kan inte välja en, alla var så himla bra, men Drömmar av glas, Skämmerskans dotter, Miss Mary Bennet och Cirkeln var de absolut bästa!läs

Filmer och TV-serier jag sett: Jag måste börja skriva filmdagbok, för det är svårt att komma ihåg allt jag kollar på. Jag har iaf sett klart LHOTP säsong 8, Eloise at the Plaza (helt helt helt underbar film!!), några O.C-avsnitt från andra säsongen, sett färdigt andra säsongen av Solsidan. I think that's it.