4 minirecensioner

Jag ligger fortfarande jättelångt efter med recensionerna... så nu kör vi fyra små på en gång.


Susanne som barnsköterska - 
Lisa Euren Berner

Sprakfålen #16

Sprakfålens dotter, Susanne, har fått jobb som barnsköterska åt en familj uppe i Norrland. Den här boken går i samma lunk som de tidigare sprakfåleböckerna, lite småroligheter här och där, himla mycket tjat på barnen om vikten av att tvätta öronen (alltid detta tjat... är så trött på det). Men ändå, jag gillar boken en hel del. Man drar på munnen ibland, himlar med ögonen ibland och är helt enkelt en lättsam bok som passar att läsa som "mellanbok" mellan två mörkare böcker.



Misslyckat självmord i Mölndals bro - Linda Spåman

Misslyckat självmord i Mölndals bro är en grafisk roman om en deprimerad tjej som försöker ta livet av sig. Efter misslyckandet vaknar Linda upp i en sjukhussäng med panik över misslyckandet. Något tydligt svar på frågan varför? får man inte. Eller måste det ens finnas en orsak? En bra bok med svart humor.



Sabrina tonårshäxan 8: Bland hundhår och häxor - Cathy East Dubowski

När Sabrinas pojkvän Harvey ska komma på besök med sin grannes hund som han passar vill Sabrina baka en kaka på samma sätt som dödliga gör. Men när man är van vid att bara peka för att få fram en nygräddad kaka är det inte så lätt. I sista stund ändrar sig Sabrina och ska peka fram en kaka - men råkar istället peka så att Harvey och hunden byter kroppar. Katastrofen är ett faktum. Den här boken är precis som Sprakfåleböckerna en bra mellanbok. Lättläst, lättsam och smårolig.


Heidi drar nytta av det hon lärt - Johanna Spyri

Andra boken om den klassiska schewiziska alpflickan Heidi. Heidis kompis Klara ska komma på besök men är för sjuk för att resa.I Klaras ställe reser den snälle doktorn och hälsar på Heidi och hennes farfar istället. Ett tag senare kommer äntligen Klara på besök och Heidi och Klara är jätteglada över att äntligen få träffas igen. Fantastiskt fin berättelse och en väldigt vacker vänskapsskildring.


Kommentera här: