Det är jag som är Lisa

Det är jag som är Lisa av Moa-Lina Croall

Lisa har det jobbigt, både hemma och i skola. I skolan har hon inte direkt några kompisar, och hon blir retad. Hemma har mamma stuckit iväg långt bort för att jobba. Ingen vet när hon kommer tillbaka. Och så har farmor flyttat in. Farmor som har drabbats av alzheimer och ofta glömmer bort vad Lisa heter. Pappa jobbar mycket och är sällan hemma. Och storasyster Anna tillhör de populära i skolan och hänger oftast med sina kompisar och sin kille. Lisa känner sig väldigt ensam. Det är med andra ord inte lätt att vara Lisa.

Men så en dag händer det något kul. En cirkus kommer och ställer upp sina vagnar i närheten av Lisas hus. Lisa träffar Nova, och de blir genast bästa vänner. Nova är häftig. Hon kan gå som en robot och hjälper Lisa att hämnas på klassens retstickor. Men hur länge ska Novas familj stanna kvar?

Det är jag som är Lisa är en varm, rolig och samtidigt allvarlig bok som innehåller många viktiga ämnen såsom vänskap, familjeproblem, ensamhet, sorg och lycka. En fantastisk berättelse med ett underbart, lättläst och flytande språk.

Kommentera här: