En sån där sträckläsningsbok

Författare: Sonya Sones
Titel: En sån där vidrig bok där mamman dör (Org. titel One of these hideous books where the mother dies)
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2012 (eng 2004)

Handling: Femtonåriga Rubys mamma har dött, och nu tvingas Ruby flytta flera hundra mil från sitt gamla hem, till sin pappa i Los Angeles. Ruby har aldrig träffat sin pappa, han stack innan hon föddes. Pappan är en känd skådespelare, superrik och bor granne med Cameron Diaz. Ruby saknar sin bästa vän Lizzie och pojkvännen Ray och har svårt att anpassa sig till sitt nya flotta liv. Hennes pappa tycks tro att han kan köpa hennes kärlek med dyra kläder och prylar. Men Ruby kommer aldrig kunna förlåta honom för att han stack innan hon ens föddes. Eller kan hon det?

Omdöme: Utmärkande för den här boken är språket, då den är skriven på vers. Språket är helt fantastiskt, poetiskt och vackert. Det går snabbt och lätt att läsa, ögonen bara flyger över texten. Boken är både sorglig och rolig på samma gång. Det här är en sån där bok som man blir alldeles varm och glad av att läsa.

Sonya Sones har också skrivit Stop Pretending: What Happend When My Big Sister Went Crazy (som såvitt vad jag vet inte har översatts till svenska), Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet.

Kommentera här: