Receptböckerna jag läste 2014

Friendly Bread - Baka glutenfritt, från baguette till brownie - Karin Moberg, Oscar Målevik, Stefan Wettainen
Den här boken föll mig inte i smaken, rätt tråkig. 

Green Kitchen Stories - David Frenkiel, Luise Vindahl
Den här boken tyckte jag desto bättre om! Ett dansk-svenskt par som äter vegetariskt och hälsosamt. De flesta recepten är veganska och glutenfria vilket jag verkligen uppskattar. Vad sägs om pizza med en botten gjord på blomkål till exempel? Dessutom många vackra och lustfyllda foton.

Hello Green - ett äventyr i växtriket - Josefine Jäger
Även den här boken passar min smak och kosthållning ypperligt. Alla recept är växtbaserad, mycket raw food och allt glutenfritt. Och färgstarka foton.

Grönsakskärlek - Karin Haglund
Kan säga ungefär samma sak om den här som om Hello Green. Gillar att det inte är lika mycket fakta och och inte så mycket fokus på viktnedgång som det är i Haglunds tidigare bok, Karins gröna värld.

Nytt bröd - baka gott utan gluten - Jessica Frej, Maria Blohm
Ingen större hit hos mig, för mycket onyttigheter för min smak.

Vego - vegansk mat för alla tillfällen - Mattias Kristansson
Det här är verkligen ingen hälsobok, men de flesta recepten går ändå att göra om till det nyttiga hållet och det gillar jag. Bra basbok.

Raw Fast Food - Vibeke Amdisen
Tycker hemskt mycket om Amdisens tidigare bok Pigg och glad med raw food då den innehåller riktigt många enkla raw foodrecept. Den här boken gillade dock inte riktigt, det är mycket tråkiga recept och lite väl konstigt pladder emellanåt... jag menar, älvor och älvmat???

Mera vego - Lisa Bjärbo, Sara Ask
Den här boken har nästan alla höjt till skyarna. Den är sååå bra och den inspirerar till att äta mera vegetariskt, vilket såklart är syftet med boken men sååå himla bra tycker jag faktiskt inte att den är. Men så tillhör jag väl inte målgruppen heller, en hälsosam vegan sedan sex år som dessutom äter glutenfritt och sockerfritt. Ett plus med boken är att det finns små tips om hur man kan ta tillvara alla rester.

Mitt nya raw food-kök - Erica Palmcrantz Aziz
En superhärllig bok! Funderar på att köpa den faktiskt för den är väldigt härlig och användbar. Finns även lite säsongsanpassade recept. Urgulliga marsipankycklingar till exempel som jag bara måste göra till påsk.

Gröna soppor och smoothie bowls - Ola Lauritzon, Marlene Gustawson
Den här boken passar mig som handen i handsken, jag älskar soppor och jag älskar gröna smoothies. Förvisso är det väldigt enkelt att tillreda och det kräver knappast några recept men det är alltid kul med inspirerande recept och foton. Ett smoothierecept innehåller kokt quinoa, jag har inte testat det än men det verkar väldigt gott, så det ska jag testa snart.

 

Kommentarer:

1 Pockethexan:

skriven

Jag har en liten fråga hur det går till med statusuppdateringen på läsutmaningen ska jag skriva till dig el. Hanna o meddela att jag läst en bok o lagt ut rec. på bloggen el. går ni in o sköter det själva? För det e nämligen så att jag har rec. två o enl. din lista har jag inga godkända böcker/rec. el. har ni inte kikat in hos mig?

Kramis i från Pockethexan som vill göra rätt för sig <3

Svar: Du behöver inte meddela varje gång du läst ut en bok, utan vi kollar alla statussidor ungefär en gång varannan månad och uppdaterar då statuslistan. Så anledningen till att du inte har några godkända punkter på listan är alltså för att vi inte kollar statussidorna/uppdaterar statuslistan så ofta.
Jana

Kommentera här: