Legend - Marie Lu

Legend - Marie Lu


Day och June kommer från två helt olika delar av samhället. Day är den mest eftersökta brottslingen och June är den mest lysande eleven i militärskolan. Nästan alla i Days familj tror att han är död, och Day försöker hjälpa sin familj med mat och medicin så gott han kan utan att ge sig till känna. June älskar sin storebror över allt annat och efter att han har blivit mördad bestämmer sig June för att göra allt för att ta fast den skyldige. Så träffas Day och June under hemliga identiteter och en viss attraktion uppstår såklart. Och där har vi det klassiska kärleksdramat.

Egentligen är jag trött på dystopier och även på den här typen av kärlekshistorier. Men. Den här boken är så jäkla bra! Det är en speciell samhällsstruktur som fascinerar mig. Det här med att de utbildar ungdomar till agenter och soldater för att de sedan ska kriga mot kolonierna. Och så Republikens alla mörka hemligheter som June, med hjälp av sin enorma intelligens, långsamt börjar lista ut.

Jag är jättesugen på att läsa de två resterande delarna i serien, Progidy och Champion. Trilogin ska också filmatiseras. Det är teamet bakaom Twilight-filmerna som ska producera filmerna. Vet inte om det har satts något premiärdatum än?