On the Other Side of the Hill

The Rose Years 4: On the Other Side of the Hill - Roger Lea Macbride

Det här är fjärde boken om Rose, Laura Ingalls Wilders dotter. Rose är har nu fyllt nio år och har bott på Rocky Ridge Farm i ett par år. Familjen går igenom många svårigheter, väder och vind påverkar deras skördar som gör det knapert för familjen. Men kärleken och livsglädjen finns där hela tiden, och det förundrar mig. Hur orkar man med så mycket jobbigheter? Jag tänker på att de för några år sedan förlorade Rose lillebror, och alla andra saker som påverkade deras beslut att flytta till Mansfield.

Allting beskrivs ur nioåriga Rose's ögon och det är så kul och intressant att läsa om hur hon ser på samhället, världen, vuxenlivet och familjebildandet. När två av familjens vänner får barn ställer Rose naturligtvis den svåra frågan: hur blir barn till? Kan ju säga att det var inte mycket till svar hon fick: "Det kommer du förstå när du har växt upp och gift dig". So much för den sexualundervisningen, hur klarade folk av växa upp och gifta sig och skaffa barn när det är okänt område för dem?

Svårigheterna på farmen gör att familjen bestämmer sig för att flytta in till staden för ett tag. Det är tufft, för både Rose och hennes föräldrar älskar landsbygden och lantlivet och trivs inte riktigt i stan. Men när omständigheterna ser ut som de gör så är en stadsflytt the only way to go. Ser fram emot att få läsa mer om stadslivet 

Kommentera här: