Lite ihop

Majken är tolv år och har precis börjat sexan. Allting är inte längre riktigt som förut mellan henne och bästisen Tessan. Tessan har förändrats så mycket, börjat intressera sig för killar, kläder, accesoarer och smink. Majken delar inte dessa intressen vilket gör att Tessam och Majken inte pratar så mycket med varandra längre. Det är inget uttalat bråk mellan bästisarna, mer ett skav som är svårt att sätta ord på och förklara.

Majken funderar på hur hon ska få Tessan och sina andra vänner att förstå att hon visst är intresserad av killar och att även hon är cool. Då kommer hon på världens bästa ide som involverar Ivan. Ivan går i Majkens parallellklass och har gitarrlektioner samtidigt som Majken tar lektioner i fiol. Och på tal om fiol, så oroar sig Majken lite för hur pass töntigt det egentligen är att spela fiol, och borde hon inte sluta med de snart? Men Majken fortsätter med sitt töntiga fiolspelande, för hon har världens bästa fiollärare. Fiolläraren heter Izzy och är skitsnäll och skitsmart och skitcool och Majken trivs jättebra i hennes sällskap.

Åh, vad jag gillar den här boken! Det gick upp för mig när jag läste den här boken att jag verkligen, verkligen diggar mellanåldersböcker. Jag gillar tolvåringar väldigt mycket, och de är spännande att läsa om. Ibland känner jag mig själv som en tolvåring. Och så gick det också upp för mig att Johanna Lindbäck är en fantastisk författare. Jag har tidigare bara läst Tänk om det där är jag av henne, och den gillade jag, så jag förstår inte varför jag inte har läst mer Lindbäck. Men jag köpte två av hennes böcker i pocket på bokmässan, så de ska läsas snart!
 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Svar: Oj, så har jag faktiskt inte tänkt om Vingklippt ängel. Jag förstår verkligen hur du menar och varför den har fått kritik. När jag skrev att den "förmedlar hopp" försökte jag förklara hur jag trodde att de som gillar boken tycker, men själv håller jag inte med. Måste nog förklara det tydligare i recensionen. Att den romantiserar psykisk sjukdom är helt stört, tack för att du uppmärksammat mig på det!

Kommentera här: