Sommaren före sjuan

Klass 7B: Sommaren före sjuan - Pernilla Gesen

Sommaren före sjuan är första boken om klass 7B och kretsar kring Rozanna, Tezzan, Kalle och Paulina som ska börja i samma klass i högstadiet till hösten. Rozanna och Tezzan är kompisar sen tidigare och Paulina och Kalle har varit kompisar sen de var jättesmå.

Jag tycker så himla synd om Rozanna. Hon har det verkligen skitjobbigt. Hon bor i en tvåa med sin mamma som arbetslös och, vad det verkar som, deprimerad. Sin pappa har Rozanna väldigt sporadisk kontakt med, han bryr sig inte så mycket om sin dotter. Så när Rozannas mamma träffar en trevlig och snäll man blir Rozanna jätteglad och gör allt för att de ska hålla ihop.

Kalle har blivit störtförälskad i Tezzan. Så förälskad att han glömmer bort sin bästa vän Paulina som känner sig ledsen och sviken. Kalle har även hanh sina egna jobbigheter då hans föräldrar är nyskilda och Kalle har svårt att acceptera skilsmässan.

Paulina är trött på sina tjatiga föräldrar och sina småsyskon. Trött på Kalle som bara sviker och glömmer bort när de har stämt träff.

Jag gillar och känner med alla karaktärer i boken, de har ju alla sina svårigheter att gå igenom. Men mest känner jag för Rozanna, med föräldrarna som sviker henne gång på gång och dessutom bästisen Tezzan som mest hänger med Kalle.

Jag är ser fram emot att läsa fortsättningen, det ska bli spännande och intressant att få se hur karaktärerna och deras relationer utvecklas. Och när sjuan väl börjar kommer det förmodligen in fler karaktärer i bilden.

Kommentera här: