Personer du kanske känner

Personer du kanske känner av Jay Asher och Carolyn Mackler

Året är 1996 och Emma har precis fått en dator av sin pappa. När hon går ut på internet dyker en sida som heter Facebook upp. Där finns kommentarer om familj, jobb, hårklippningar och annat och dessutom en massa foton - foton som Emma och hennes kompis Josh är femton år äldre på. På statusuppdateringarna står det om deras liv. Emma är olyckligt gift medan Josh verkar ha ett toppenliv. Är det här ett dåligt skämt - eller har Emma verkligen loggat in i framtiden?

Eftersom den framtida Emma verkar så missnöjd med sitt liv börjar den nutida Emma att mixtra med nuet för att se hur det påverkar framtiden. När hon gör annorlunda val i nuet, ändras också hela hennes framtid. Enligt facebook kommer dessutom Emmas bästa vän Kellan att ha en fjortonårig dotter om femton år, så nu gör Emma allt för att förhindra Kellans graviditet.

Jag gillar konceptet med den här boken - det är både intressant och spännande och alla slags tidsresor är fascinerande. Boken börjar bra, men sen blir den bara sämre. Det känns så konstigt att beroende på vad Emma gör för val nu, så ser den framtida Emmas liv annorlunda från dag till dag. Ena dagen är hon gift med en man som är otrogen, nästa dag är hon gift med en som hindrar henne i hennes karriär och så vidare och det gillar jag inte. Storyn håller inte hela vägen, tråkigt nog, för det är som sagt ett spännande koncept.


Kommentera här: