Rut-Emma

Boken Rut-Emma, av Karin Stjernholm Raeder, är en samlingsvolym och innehåller de tre första böckerna om Rut-Emma: Rut-Emma själv, Rut-Emma, Storgatan 12, Jordklotet, Världen samt Rut-Emma + Teofil = Sant.

Rut-Emma är en flicka i sjuårsåldern. Hon har två systrar, en storasyster som heter Ingeborg och en lillasyster som heter Madlän. Rut-Emma är mellanbarnet och hamnar ofta i skymundan. Hon har inte korkskruvslockar som Ingeborg och Madlän har och hon är inte duktig som Ingeborg som jämt får beröm för allting hon gör. Inte heller är hon liten och söt, som Madlän.

Rut-Emmas pappa har rymt med en cirkus. När det kommer en cirkus till stan är Rut-Emma säker på att det är cirkusen som hennes pappa är vid. Rut-Emma har inga pengar till en biljett, men hon går dit i alla fall för att leta efter sin pappa. Hon hittar honom inte, men istället får hon vara med och uppträda. En cirkusflicka som skulle ha hållit i en girlang är sjuk och det behövs en ersättare. Rut-Emma får hoppa in.

Böckerna om Rut-Emma och hennes familj är riktigt bra och roliga böcker. Det är roligt att läsa om Rut-Emma, hennes familj och vänner och alla de hyss som hon och systrarna hittar på. Illustrationerna är också väldigt vackra. De här böckerna påminner lite om Milly-Molly, men jag tycker att böckerna om Rut-Emma är av högre kvalitet. 

Kommentarer:

1 Nilmas Bokhylla:

skriven

Har du fått mitt kort? :)

Kommentera här: